Afbeelding

'Deense Hema' Flying Tiger komt naar Breda

Economie

BREDA - De Deense winkelketen Flying Tiger heeft een huurovereenkomst gesloten voor de winkelruimte aan de Karrestraat 6 in Breda. Het van oorsprong Deense bedrijf is bezig met een groeispurt in ons land. De winkel in Breda wordt de 11e Flying Tiger vestiging in Nederland.

De winkelruimte aan de Karrestraat 6  heeft een oppervlakte van circa 174 m² op de begane grond en circa 141 m² op de eerste verdieping. Het assortiment van de Flying Tiger is te vergelijken met een Hema of Action, maar dan met een Deens design. De winkel staat erom bekend simpele producten een eigen finishing touch te geven met een opdruk of omhulsel.  

Net als bij een Action wisselt het assortiment van de winkel snel. De prijzen in de Scandinavische budgetwinkel zijn afgerond in hele euro's en de inrichting is simpel, maar stijlvol. Op CNN zei oprichter Lennart Lajboschitz van Flying Tiger hierover dat een klant hem ooit complimenteerde met: "In een discountwinkel voel ik me arm, bij Flying Tiger voel ik me een miljonair".

Flying Tiger startte in 1995 in Kopenhagen met een winkel. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale keten met meer dan 300 winkels in onder andere Scandinavië, Duitsland, Engeland, Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, Japan en Nederland.