Gelijkspel NAC bij competitiestart

STEENAKKER - NAC heeft de eerste wedstrijd van de competitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Die stand stond al na 20 minuten op het scorebord.

De bezoekers kwamen via een strafschop van Stans op 0-1. Erg lang konden de Kralingers niet genieten van deze luxe. Binnen een minuut maakte Tighadouini de gelijkmaker. Daarna leverden de schermutselingen in het Rat Verleghstadion geen doelpunten meer op. Vermeldenswaardig was wel het record van Jelle ten Rouwelaar. Hij staat nu al 205 wedstrijden op een rij onder de lat bij de Bredanaars. Een reeks die begon in 2008.

De eredivisie kent na zaterdag een verrassende top. Fc Dordrecht stuntte bij Heerenveen (1-2) en Cambuur pakte een punt tegen FC Twente. Vrijdagavond won PEC Zwolle al van FC Utrecht. Na de zondagse wedstrijden oogde de topdrie van de eredivisie weer vertrouwd. Ajax, AZ en PSV voeren de ranglijst aan.