Het peloton op weg naar Sint Willebrord fietst door Breda in de tweede dag van de Eneco Tour foto Jorgen Janssens
Het peloton op weg naar Sint Willebrord fietst door Breda in de tweede dag van de Eneco Tour foto Jorgen Janssens Jorgen Janssens

Woensdag omrijden vanwege tijdrit Eneco Tour

Sport

BREDA - Meer dan 150 profwielrenners rijden woensdag de tijdrit Breda-Breda tijdens de Eneco Tour. Vanaf 13.44 uur vertrekt er elke minuut een renner voor de rit van bijna tien kilometer.

De start  en finish zijn op de Claudius Prinsenlaan. Vervolgens gaan de renners via de Wilhelminasingel en de Graaf Hendrik III laan richting het Mastbos, waar een rondje gemaakt wordt. De laatste coureur vertrekt om 16.33 uur.  

Vanwege de wielerwedstrijd zijn de kruispunten Claudius Prinsenlaan / Wilhelminasingel en het kruispunt Julianalaan / Graaf Hendrik III laan volledig afgesloten tussen vijf uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds. Gedurende die tijd is het gehele parcours voor doorgaand autoverkeer afgesloten. Voor voetgangers of fietsers, is het op een beperkt aantal plaatsen wel mogelijk het parcours over te steken.

Bewoners die met de auto weg willen moeten voor tien uur ‘s ochtends hun auto buiten het parcours parkeren. Vanaf dinsdag 12 augustus 18.00 uur is parkeren op het Chasséveld niet meer toegestaan tot woensdag 20.00 uur.

Het parcours: