Paraplu's gezocht. Foto Ilse Lukken
Paraplu's gezocht. Foto Ilse Lukken

Paraplu's gezocht voor asielzoekers koepel

Algemeen de Koepel

BREDA - Het comité "welkom vluchtelingen" gaat paraplu's inzamelen voor de vluchtelingen die binnenkort in de Koepel komen wonen. Het welkomsgeschenk moet gezien worden als een sumbool dat vluchtelingen veilig kunnen schuilen in Breda. Het comité hoopt zo'n 500 tot 1000 paraplu's in te zamelen.

Burgers van Breda zullen onder andere via social media worden opgeroepen om een paraplu te schenken. Het is de bedoeling dat er paraplu's ingezameld worden in diverse soorten, kleuren en maten. Ook dit ziet het comité "welkom vluchtelingen" als een symbool voor een samenleving die, ongeachte kleur, afkomst, geloof of geslacht, solidair is met en voor elkaar. Omdat er ook kinderen in Breda worden opgevangen is er behoefte aan kinderparaplu's. 

Paraplu's kunnen ingeleverd worden op de volgende adressen:

Zorgcentrum Huize Raffy, Bernard de Wildestraat 400. Parochiekerk Franciscus, Belgieplein 6. De Lucaskerk, Tweeschaar 125. De Willibrorduskerk, kerkstraat 1. De Michelkerk, Hooghout 67. De Jerusalemparochie, Graaf Hendrik III plein 28. Maria Hemelvaart, Kloosterstraat 1. De Turkse Moskee aan de Bouwerijstraat. Weggeef winkel “help ons helpen” Gieterijstraat 10. Laurentius Ulvenhout, Dorpstraat 42. Laurentius Ginneken, Annahuis Haagweg 3. De Nazarethparochie Haagsemarkt 4. Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming Markt 32. Parochie Centrum, Sint Jansstraat 8.Tientjes, Prinsentuin 2.

Mensen die niet in staat zijn om een paraplu af te geven kunnen mailen met: szablewski@kpnmail.nl