Still uit de nieuwe clip van Awash bron youtube
Still uit de nieuwe clip van Awash bron youtube

Awash, muziek over de weg naar geluk

Cultuur

BREDA - Elke week zet BredaVandaag een nieuwe clip van een Bredase artiest in de spotlights. Deze week de nieuwe videoclip Live your life van Awash. We spraken met singer songwriter Geert van der Burg

Wie is Awash?
"We zijn een gedreven band waar plezier maken voorop staat. We zijn mensen met een drive om een nummer steeds beter te krijgen. Stiekem hebben we een hoog perfectionistisch gehalte. "

Wat voor muziek maakt Awash?
"We maken semi akoestische poprock, al kan je het net zo goed iets anders noemen. Soms is het best moeilijk om je eigen muziek in een hokje te stoppen, popmuziek is natuurlijk ook heel breed".

Welke artiesten zijn een inspiratie voor Awash?
"We hebben in de band best een leeftijdsverschil en daardoor is het ene bandlid opgegroeid met muziek waar de ander nooit van gehoord heeft. Dat hoor je ook terug in onze eigen muziek, het geeft ons een eigen sound. Persoonlijk is Saybia iets waar ik persoonlijk veel naar heb geluisterd. Net als Ray Lamontagne bijvoorbeeld".

Onlangs is jullie videoclip Live your life uitgekomen. Waar gaat deze over?
"De videoclip is gemaakt met een iPhone-camera en een aantal fans. De clip gaat niet ergens over, maar wil meer een gevoel overbrengen. Het gevoel van een zoektocht naar geluk".

Wat is de boodschap van jullie muziek?
"De boodschap is de zoektocht naar geluk. Hoe die zoektocht eruit ziet is per thema anders, veel gaat over de liefde natuurlijk. Toekomstige thema's zijn bijvoorbeeld het krijgen van je eerste kind of dat passie je geluk ook in de weg kan staan. Ik schrijf waarover ik zie, je kan de muziek van Awash ook wel zien als een persoonlijk dagboek".

Wat is je muzikale droom?
"Mogen spelen op grote festivals is wel een droom, Pinkpop, Lowlands. Maar we willen ook blijven spelen op kleine intieme plekjes".

Waar kunnen mensen jullie binnenkort zien?
"5 september spelen we in de Mezz voor de kickofparty van Redheadday".