Het park zat tijdens de wekelijkse Palm Parkies goed vol. foto Peter Visser
Het park zat tijdens de wekelijkse Palm Parkies goed vol. foto Peter Visser

Nuchtere Bob’s wacht 'Blow Job' bij Palm Parkies

Cultuur alcoholcontrole

BREDA - “Hey Bob, wil jij een blowjob?” Die vraag wordt dinsdagavond gesteld aan jongeren die vooraf bij PalmParkies hebben aangegeven de Bob te zijn. Vervolgens mogen ze een alchoholtest doen waarna ze bij goed gevolg een presentje ontvangen.

Op die manier wil de veiligheidsorganisatie voor jongeren TeamAlert dinsdag voor een tijdens het concert van Doemaar-coverband De Bom de aandacht vragen voor alcoholgebruik in het verkeer bij jongeren.  Volgens TeamAlert blijkt uit  onderzoek van het Trimbos-instituut dat ruim een kwart van de ondervraagde uitgaanders na een uitgaansavond of festival onder invloed heeft gereden, 29% daarvan was onder invloed van alcohol (2013).

De ‘Blowjob’ van  TeamAlert is gericht op de jonge festivalganger van 18 tot 24 jaar en valt onder de actie genaamd ‘Bobtival’.  Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert gaan verdeeld over twee teams het festivalterrein over om jongeren aan te spreken over de gevaren van alcohol in het verkeer.

Het team vraagt aan de bezoekers of er een Bob is geregeld. Als de aangewezen Bob vervolgens de belofte doet om niet te drinken, krijgen hij en zijn Bob-buddies een Bob-zweetbandje. Door het dragen van de zweetbandjes laten de vrienden zien dat ze gezamenlijk hebben nagedacht over een veilige terugreis. Aan het einde van de avond komt de Bob terug naar de Bobtivalkar voor een blaastest. Wanneer hij nuchter is gebleven, ontvangt hij een leuke Bob-gadget als beloning. De Bob-test wordt medegefinancierd door de gemeente Breda, laat TeamAlert weten.