Afbeelding

Pro-Gaza demonstratie in Breda wil stem geven voor vrede

Algemeen

BREDA - Op het Kasteelplein zal 31 augustus een pro-Gaza demonstratie worden gehouden. Het protest Hart voor Gaza zegt een vuist te willen maken tegen de illegale blokkade van Israël en het bloedvergieten in de Palestijnse gebieden.

Organisator Farid Bouchlaghmi zegt in een verklaring dat Hart voor Gaza het niet langer pikt dat de Nederlandse overheid het Israëlische regeringsbeleid almaar blind blijft steunen. "Nederland staat op in al haar diversiteit. Van jong tot oud, van arm tot rijk vormen wij een kleurrijk palet met een gemeenschappelijk geluid. Wij pleiten voor rechtvaardigheid en handhaving van mensenrechten".

Bouchlaghmi wijst verder naar de 40.000 handtekeningen die onlangs zijn overhandigd aan minister Timmermans. Na demonstraties in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het volgens de organisator van Hart voor Gaza tijd dat Breda collectief een stem geven voor Vrede, rechtvaardigheid, solidariteit en vrijheid".  Via Facebook hebben 79 mensen laten weten naar de demonstratie te komen, nog eens 32 andere mensen komen misschien.