Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort.
Adnane Tighadouini neemt de penalty tegen Twente en scoort. Peter Visser

Tighadouini helpt NAC aan punt tegen Twente

BREDA - Tegen PSV viel Tighadouini geblesseerd uit. Over zijn aantreden tegen Twente twijfelde de aanvaller echter niet. Ook trainer Gudelj aarzelde niet en zette hem in de basis. In de tweede minuut van blessuretijd bekroonde Tighadouini het vertrouwen met de 1-1.

De aanvaller benutte een strafschop nadat hij zelf in de zestien tegen het gras was gewerkt. Het was het door de Bredase aanhang lang gehoopte slotakkoord van een wedstrijd waarin het er lange tijd niet naar uitzag dat er punten behaald werden, ondanks dat de thuisploeg dat op basis van de tweede helft zeker verdiend had.

In de eerste helft was Twente de bovenliggend partij. De tukkers kwamen ook op voorsprong door een goal van Castaignos. Die passeerde na iets meer dan een kwartier Ten Rouwelaar. De Bredase goalie voorkwam dat het voor rust gedaan was voor de thuisploeg.

Na rust speelde NAC 35 minuten met een man meer nadat Bjelland zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks kansen van onder meer Perica lukte het de Bredase aanval niet om een doelpunt te maken. Tot die beslissende actie in de blessuretijd.

NAC heeft nu twee punten uit drie wedstrijden. Komende zondag, 31 augustus, ontvangt NAC koploper PEC Zwolle.