Logo bredavandaag.nl
Op 15 april 2014 verdwenen de laatste gedetineerden uit de Koepel. Directeur Roos Hamers licht toe.
Op 15 april 2014 verdwenen de laatste gedetineerden uit de Koepel. Directeur Roos Hamers licht toe. (Wijnand Nijs)

Rechter naar De Koepel voor zitting over verbouwing

BREDA - Over de toekomstige bestemming van de Koepel zijn de meningen verdeeld. De functie die het pand aanstaande woensdag krijgt, is wel duidelijk, dan wordt er namelijk een rechtszaak gehouden. De zitting moet duidelijkheid geven of de verbouwingen aan het Rijksmonument pand legaal zijn of niet.


Het is volgens een woordvoerder van de rechtbank vrij uniek dat er een zitting in een gevangenis wordt gehouden. Volgens de persvoorlichter is gekozen om de rechtszitting op locatie te houden omdat dit logestiek praktischer was. “Alle partijen zijn dan al bij elkaar en de beveiliging is daar goed op orde.”  

De werkzaamheden aan de koepelgevangenis om daar asielzoekers op te vangen werden vorige week  stilgelegd op last van de rechter. Die dienden verschillende bezwaren in tegen de verbouwingen van het Rijksmonument.  Bezwaren betroffen het verwijderen van de uiterlijke kenmerken van de oorspronkelijke functie zou in strijd zijn met het feit dat de panden op het terrein zijn aangewezen als een Beschermd Rijksmonument.

Woensdag wordt ook bekend wanneer de rechter uitspraak doet in de zaak. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief