NAC speelt tegen FC Twente 1-1 door een doelpunt Tighadouini.
NAC speelt tegen FC Twente 1-1 door een doelpunt Tighadouini. Peter Visser

Van Dijk en NAC per direct uit elkaar

NAC

BREDA - Oud Spaar Select- en IntoTelecom-topman Jan-Willem van Dijk heeft dinsdagavond aan NAC laten weten zich terug te trekken. Van Dijk kreeg afgelopen week juist meer taken toebedeeld. Hij werd benoemd als onbezoldigd manager Klanttevredenheid, Commercie en Communicatie.

Van Dijk sprak zich kort na zijn aanstelling in ferme taal uit over het beleid van de club. Zo zouden er voor de club nadelige contracten zijn afgesloten met sponsoren. De toelichting op die plannen  die hij voor de tv gaf, zorgden voor onrust binnen de club, zo stelt NAC dinsdagavond. "Op basis van deze onrust heeft hij zijn ontslag aangeboden bij algemeen directeur Justin Goetzee", geeft NAC aan. De uitspraken van Van Dijk waren voor fans aanleiding afgelopen zondag openlijk hun steun te uiten aan Goetzee. Dat gebeurde met spandoeken.

Van Dijk stelt tegenover NAC teleurgesteld te zijn: "Ik ben hier met de beste intenties binnengestapt in de hoop een grote positieve bijdrage aan mijn club te kunnen leveren. Het is nooit mijn intentie geweest om de club op wat voor wijze dan ook schade te berokkenen." Dit dreigde wel te gebeuren, zo valt op te maken uit zijn verhaal. "Aangezien niemand groter is dan de club, ben ik van mening dat ik mijn conclusies moet trekken en terug moet treden." In de reactie stelt hij op prettige wijze te hebben samengewerkt met Justin Goetzee.

Van Dijk kwam in mei bij NAC in een onbezoldigde functie met de opdracht om zijn commerciĆ«le expertise los te laten op zijn favoriete voetbalcub. Dit idee werd geboren, nadat hij bij het herstructureringsplan van de aandeelhouders in januari als hoofdsponsor was geconsulteerd over de toekomst van de club. 

De leiding van NAC betreurt de manier waarop de samenwerking is afgelopen.  "We hadden gehoopt Jan-Willem op zijn sterke punten te kunnen benutten", stelde directeur Goetzee tegenover NAC. "Zijn televisieinterviews hebben de zaak echter op scherp gezet, waardoor een onhoudbare situatie is ontstaan. Hierbij is gebleken dat de visies van Jan-Willem en de organisatie te ver uiteen lagen."

Toch gaan de plannen van Van Dijk niet meteen de prullenbak ik. NAC stelt de komende weken te kijken in welke vorm de plannen een plek kunnen krijgen in de organisatie.