Breda neemt donderdag 28 augustus afscheid van Mattie Boidin, oud-raadslid van het CDA.
Breda neemt donderdag 28 augustus afscheid van Mattie Boidin, oud-raadslid van het CDA. Wijnand Nijs

Breda neemt afscheid van Mattie Boidin

Algemeen

CENTRUM - Breda neemt deze donderdag afscheid van oud-raadslid en plaatsvervangend raadsvoorzitter Mattie Boidin. De 'grand dame' van de Bredase raad overleed afgelopen zaterdag, enkele dagen na haar 67e verjaardag. Boidin was al lange tijd ziek.

Rond kwart over een arriveerde de wagen met daarin Boidin bij de Hoge Brug. Daar werd ze opgewacht door zes dragers, die haar begeleidden naar de Grote Kerk. Politie wees in het uur daarvoor autoverkeer naar alternatieve parkeerplaatsen. Leveranciers moesten daardoor even wachten of omrijden.

In de Grote Kerk is deze middag vanaf 14.00 uur een afscheidsdienst, waarbij stil gestaan wordt bij het leven van Boidin. Boidin was 24 jaar lang lid van het Bredase openbare bestuur en betrokken bij haar partij CDA. Bij de dienst zijn naast bijna alle leden van het huidige college - allen wethouder Van Lunteren is verhinderd - ook veel andere politici en oud-politici aanwezig, evenals leden van het CDA. Ook vertegenwoordigers van organisaties waarbij Boidin betrokken was, zoals Outdoor Brabant, Revant, de Internationale School en de Vredesprijs, wonen de bijeenkomst bij. Burgemeester Peter van der Velden is een van de sprekers. Bij zijn afwezigheid was Boidin tijdens haar laatste periode in de raad voorzitter van de raadsvergaderingen.

Na de plechtigheid in de Grote Kerk gaat Boidin per koets richting haar laatste rustplaats. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.