Afbeelding

Onderzoek naar sociale binding Red Head Days

Cultuur roodharigendag

BREDA - Op welke manier leidt Roodharigendag tot sociale binding. Die vraag komt aan de orde in het promotieonderzoek van NHTV-docent en socioloog Ilja Simons.

Als uitgangspunt voor haar promotie-onderzoek aan de Universiteit van Tilburg neemt Simons de Redhead Days, een evenement met een enorme naamsbekendheid en een grote social media fangroep. "De Redhead Days heeft geleid tot een groot virtueel netwerk. Dit is iets waar andere evenementen alleen maar van kunnen dromen. Daarom is het zinvol om te onderzoeken hoe deze sociale binding precies ontstaat en welke mechanismen daarachter liggen", aldus Simons. Met haar bevindingen kunnen organisatoren van andere evenementen later hun voordeel doen.

De komende editie van de Redhead Days is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september in Breda, met als thema Wonderland. De organisatie mikt op ruim 30.000 bezoekers - roodharigen en andere belangstellenden - uit meer dan negentig verschillende landen: van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland en van Argentiniƫ tot Zuid-Afrika.