Het dak van zeil in winkelcentrum Hoge Vught wordt vervangen voor een glazen variant.
Het dak van zeil in winkelcentrum Hoge Vught wordt vervangen voor een glazen variant. Freek de Swart

Winkelcentrum Hoge Vucht krijgt een nieuwe glazen dak

Economie

BREDA - Het dak gaat er letterlijk af in winkelcentrum Hoge Vucht. Het tentzeil heeft zijn langste tijd gehad en wordt vervangen door een modern en plat glazen dak. Het winkelend publiek zal geen last hebben van de verbouwing.

Volgens Twan Maas van bouwbedrijf Pennings liggen de bouw goed op schema. Momenteel zijn ze bezig met het plaatsen van de fundering voor de palen. Volgende week zal worden begonnen met het verwijderen van het zeil. De week daarop beginnen de bouwvakkers met het plaatsen van het nieuwe dak. “Het publiek zal in de tussentijd gewoon kunnen doorwinkelen hoor”, belooft Maas

Opzichter Mark Leenders zegt dat de tent toe was aan vervanging. “Technisch voldeed het nog wel, maar het was wel wat gedateerd en het scherm was behoorlijk vuil. Dadelijk komt er een glazen plafond waardoor mensen het gevoel hebben buiten te winkelen.”  Naast het dakzeil verdwijnen ook de plantenbakken op het binnenplein. Hiervoor komen bankjes en een vloer terug van natuursteen.

Als alles volgens planning verloopt dan is de bouw op 24 oktober voltooid. Of dit nog reden is voor een feestelijke opening weet Maas nog niet. “We zijn sowieso in voor een feestje, maar dat is aan de beheerder.”

Bekijk de foto's van de verbouwing in het fotoalbum.