Het Bredase centrum stond zondag 1 september bol van de roodharigen voor de Roodharigendag. foto Jorgen Janssens
Het Bredase centrum stond zondag 1 september bol van de roodharigen voor de Roodharigendag. foto Jorgen Janssens

Ronald Plasterk opent Roodharigendag

Cultuur roodharigendag

BREDA - Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent samen met initiatiefnemer Bart Rouwenhorst de Roodharigendag. Dat gebeurt zondag 7 september om 12.00 uur op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt.

Het evenement telt dit jaar ruim zestig activiteiten in de binnenstad van Breda. Er zijn terugkerende succesnummers als de groepsfoto voor roodharigen in het Valkenberg -  dit jaar liefst met een paars kledingstuk, individuele fotoshoots, het verwenplein met onder meer kappers, visagisten en stylisten, kinderactiviteiten en de modeshow met kleding van topontwerpers, getoond door roodharige modellen.

Daarnaast is er muziek op zaterdagmiddag op het Kasteelplein met onder meer optredens van Ava Silver, Lost Lions of India en Amariszi. Nieuw is ook de tentoonstelling RED HOT van Thomas Knights in de Grote Kerk met verrassende foto's van roodharige mannen, een optreden van de 17-jarige  roodharige goochelkampioen Niek Takens en de speeddate voor zowel roodharigen als niet-roodharigen.