Afbeelding

Traditionele kermis in Ulvenhout in een modern jasje gestoken

Cultuur

BREDA - Het dorp Ulvenhout staat de komende drie dagen in het teken van de kermis. Een oude traditie die door de nieuwe organisatoren van Ulvenhout Leeft in een modern jasje is gestoken.

De kermis begint vanavond met een gezellige dorpsborrel op de Pekhoeve. De bands Big Spencers en Van Eigen Bodem zorgen voor de muziek, hierbij ondersteund door de Schoefel FM Roadshow. De entree voor deze dag is gratis. Zaterdag is traditioneel de grote feestavond van de kermis en dat is dit jaar niet anders. De Bijtels verzorgen deze avond de muziek met een groot aantal feestcovers van de bekende nieuwe en oude hits. Verder treedt ook DJ Roeney op. Hij staat al jaren op diverse podia in de regio en weet met zijn fout uurtjes elke zaal los te krijgen.

Nieuw zijn dit jaar de Zomerspelen op zondag. Het zeepvoetbal is vervangen voor een spelprogramma voor groepen van minimaal 6 personen, jong en oud. Behendigheid, kracht, slimheid en samenwerking worden op de proef gesteld. Vanaf 14 uur beginnen de Zomerspelen. Ook voor de kinderen worden er om en in de Pekhoeve ook allerlei activiteiten georganiseerd. Tegen het einde van de middag is er een speciaal optreden van The Diddly Bobs On Socks. Als afsluiter is er ‘s avonds ook nog het grote captainspel en de prijsuitreiking. Kortom genoeg reden om  de kermis in Ulvenhout te bezoeken.