Zo'n tienduizend danceliefhebbers kwamen zaterdag af op Pussy Lounge bij de Asterdplas.
Zo'n tienduizend danceliefhebbers kwamen zaterdag af op Pussy Lounge bij de Asterdplas. Raymond Tillieu

'11 oktober nieuw dancefeest bij Asterdplas'

Cultuur

HAAGSE BEEMDEN - Liefhebbers van hardstyle kunnen 11 oktober hun hart ophalen bij een nieuw dancefestival bij de Asterdplas in de Haagse Beemden. Tenminste, als de vergunningaanvraag van de organisatie wordt goedgekeurd. Die heeft de gemeente nu in behandeling. Op 11 oktober moet op weilanden bij de Rietdijk van 12.00 tot 23.00 uur Members of Hardstyle Outdoor plaatsvinden.

Het evenement wordt georganiseerd door het Bredase Eye4Dance. De line-up van het nieuwe festival is nog niet bekend. De organisatie geeft wel aan wat bezoekers kunnen verwachten. “Een line-up met de beste (raw)hardstyle artiesten. 2 area's vol klappers van basses, snares, synths en kicks!” In februari werd een eerste editie indoor gehouden bij Club 076 in Etten-Leur.   

Het strand bij de Asterdplas werd de afgelopen jaren in juni gebruikt voor het dancefeest Pussy Lounge. Dit festival moet op een iets andere plaats komen, namelijk de weilanden aan de Rietdijk. De stevige beats van dit feest leidden de afgelopen editie voor een felle online strijd tussen bewoners van de wijk en liefhebbers van het feest. Op Facebook werden petitiepagina’s aangemaakt waarin voor- en tegenstanders hun standpunten benadrukten.

Pussy Lounge leverde 21 klachten op. Iets meer dan een jaar eerder, gaf wethouder Selcuk Akinci aan. Hij sprak van een goed verlopen feest en zag geen reden het feest op voorhand te verbieden in de toekomst. "Eke jaar wordt een nieuwe aanvraag opnieuw bekeken. Ik zie op dit moment absoluut geen reden voor het verbieden van een volgende editie. Ik zie het evenement juist als een meerwaarde voor de stad.”

Buurtbewoners vragen zich via twitter af waarom zij niet op voorhand zijn geïnformeerd over het nieuwe feest. Dat dit nog niet is gebeurd, is logisch, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. "Als de vergunning wordt verleend, dan moet de organisator de omwonenden informeren." Dat is nu nog niet aan de orde.