NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC.
NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC. Peter Visser

Handjes op elkaar voor de Messi van Breda (foto's)

NAC

BREDA - Liefhebber pur sang Anthony Lurling sloeg begin dit jaar de achterdeur van het Rat Verleghstadion met een klap achter zich dicht. De Bossche aanvaller weigerde genoegen te nemen met een invallersrol en vertrok boos naar Heerenveen. Het stond een huldiging voor zijn 250e wedstrijd in het geelzwart toen in de weg.

Tegen PEC Zwolle maakte NAC dat goed. Spandoeken en applaus voor de speler die iets meer dan een jaar geleden met een geweldige wedstrijd de Bredase ploeg alleen in de eredivisie hield. Het leverde hem de bijnaam 'de Messi van Breda' op. En zo zal hij altijd herinnerd worden. Samen met zijn zoontje maakte hij een ereronde door het Rat Verleghstadion, dat hij jarenlang als zijn thuis beschouwde. 

Inmiddels speelt de 37-jarige bij Den Bosch. Terug waar hij begon. Zijn doel? Den Bosch naar de eredivisie schieten. Op die manier zien we hem misschien nog wel terug in Breda, in zijn voetbalkloffie. Bikkelend, sleurend, en die keer hopelijk voor NAC, even niet scorend. Want niemand wint er in Breda, weet ook Lurling als geen ander.