Prorail

Nieuwe ingang Breda Centraal zaterdag 05.30 uur open

BREDA - De verbouwing is nog in volle gang, maar de noordkant van het nieuwe centrale station van Breda gaat dit weekend open. Zaterdag om 5:30 kunnen reizigers via deze Belcrumkant de trein bereiken. De huidige entree zal vanaf zaterdagnacht worden gesloten. Dit gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe station.


Het veranderen van de ingang van het station is een grote uitdaging voor alle betrokken partijen. NS, ProRail, de Gemeente Breda en de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks hebben gezamenlijk een draaiboek opgesteld om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Totdat het nieuwe station helemaal klaar is in 2016 zal de Belcrumkant de centrale toegang zijn tot het station. Hier kunnen mensen hun fiets stallen, vinden ze winkels en horecagelegenheden en zijn er roltrappen en liften naar alle perrons. Ook vindt men hier het nieuwe busstation waar vanaf zondag 7 september alle stads- en streekbussen aankomen en vertrekken.

Het gebied rondom het voormalige busstation en stationsgebouw wordt ingericht als bouwterrein en afgesloten met bouwhekken. Reizigers kunnen vanaf de centrumkant alleen nog naar de perrons via de tijdelijke loopbrug. Deze brug zal vanaf zaterdag 6 september geen doorgaande verbinding meer zijn omdat de trapopgang aan de Belcrumkant wordt afgesloten. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief