Het nieuw busstation op Breda centraal station.
Het nieuw busstation op Breda centraal station. Freek de Swart

Busstation centraal station Breda getest tijdens eerste werkdag (video's + foto's)

Economie

BREDA - Het nieuwe busstation van Breda Centraal is zondag eindelijk in gebruik genomen. Busreizigers kunnen voortaan alleen via de Belcumkant van het station instappen. Een ramp is dit niet, want het station is van een jaloersmakende schoonheid.

De buschauffeurs zijn tevreden met hun nieuwe werkplek. Vooral het feit dat er geen fietsers en auto’s rondrijden in en rondom het busstation stemt tevreden. Ook voor de passagiers is het busstation een vooruitgang. Niet ziet het station er grandioos uit, voortaan staan alle streek en stadbussen op een en dezelfde plek.

Het nieuwe busstation is onderdeel van het nieuwe treinstation. Onder het busstation is de nieuwe stationshal te vinden waar verschillende winkels en horecazaken zijn te vinden. Hier bevindt zich ook de eerste Starbucks van Breda, alsook oude bekende als de Döner Company en Smullers. In 2016 moet de verbouwing aan het station volledig klaar zijn. Het station is dan ook weer bereikbaar vanaf de centrumkant.

Voor mensen die niet weten hoe ze van het busstation naar het treinstation moeten lopen staat hier een filmpje. Wilt u weten hoe het eruitziet als een bus het nieuwe busstation verlaat? Klik dan hier.  Bekijk ook de fotoalbums van het nieuwe busstation en het nieuwe treinstation.