Logo bredavandaag.nl
Pepijn Nagtzaam

Skatehal Belcrum opent op 3 oktober

BREDA - De puntjes moeten nog op de i gezet worden, maar het is bijna zo ver. Op 3 oktober opent de skatehal op het Haveneiland in de Belcrum.


Er wordt nog hard gewerkt in de hal, maar inmiddels is duidelijk hoe de hal er over een paar weken uit zal zien. Het wordt een soort straatparcours met verschillende obstakels en hellingen. Boven het skatepark wordt een bar ingericht, waar mensen kunnen uitkijken over skaters.

Initiatiefnemer Jeroen van Eggermond verwacht dat de hal echt gaat bruisen vanaf oktober. “We hebben een horecavergunning dus de bar mag ook gewoon openblijven tot twee uur op vrijdag. Er zullen dus ook wel wat feestjes komen. Daarnaast gaan we skateles geven, is er naschoolse opvang en kan iedereen gewoon komen skaten wanneer ze willen.”

De hal zou eigenlijk al in de zomer van 2013 geopend worden. Dat was echter te vroeg. “We zitten momenteel simpelweg nog volop in de ambtelijke molen", zei Van Eggermond toen. Papierwerk moest nog geregeld worden, de werkzaamheden aanbesteed.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief