DJ Beauriche uit Breda.
DJ Beauriche uit Breda.

Beauriche houdt Bredase DJ traditie in ere

Algemeen

BREDA - Wat Chigago is voor Bluesmuzikanten is Breda voor dj's. Een plek waar het talent komt bovendrijven als bubbels in een jacuzzi. Een van die lokale talenten die steeds meer van zich laat horen is DJ Beauriche (Boris Smit). De Bredanaar speelde onlangs nog samen met Hardwell op Ibiza. Vanavond is hij te horen tijdens de HBO Intro

Beginjaren
Beauriche zegt uit te kijken naar zijn optreden in Breda. “Zo zie ik iedereen weer een keer. De laatste keer dat ik hier draaide was tijdens Wings for Life in de Grote Kerk.” Of het zijn eerste optreden is voor HBO Intro weet Beauriche niet meer precies. “Misschien heb ik er een keer gestaan toen ik nog het duo Brainless was met Dannic.”

Hij heeft goede herinneringen aan zijn tijd met Dannic als beginnende dj’s in Breda. “We leerden toen echt wat het is om te spelen voor een grote menige, hoe je met mensen moet spelen. In een café ben je toch snel iemand die in een hoek plaatjes loopt  te draaien, maar een rockband staat ook niet alleen voor zichzelf te spelen?”

De laatste tijd gaat het hard met de carrière van Beauriche. Dankzij zijn vriendschap met Hardwell speelde hij in het voorprogramma van de I AM Hardwell shows op Ibiza. “Door de optredens met Hardwell gaat het nu meer lopen, krijg ik meer aanzien. Ik heb nu ook niet meer het idee dat ik aan Nederland vastzit, dat is een fijn gevoel.”

Beauriche leerde Hardwell ooit kennen achter de draaitafel bij café Jansen. Sindsdien zijn ze vrienden gebleven. Afgelopen winter hoorde Beauriche tijdens het Klunen in Breda dat hij mee mocht naar Ibiza. “We waren verkleed als Bassie en Adriaan. Hardwell vroeg toen vermomd als Snelle Japie wat ik er van vond om de boel te gaan opwarmen in Ibiza! Ik helemaal door het dolle heen natuurlijk.”

"In een café ben je toch snel iemand die in een hoek plaatjes loopt  te draaien, maar een rockband staat ook niet alleen voor zichzelf te spelen?”"

Groupies
Beauriche ziet vriendschap als basis van het succes de Bredase dj’s. “Het maakt niet uit of je Hardwell, Tiësto of Funkerman bent, je helpt elkaar. Tiësto nam Hardwell mee, Hardwell nam Dannic mee en Funkerman en Hardwell nemen mij weer mee.”  Een technische verklaring vindt hij moeilijker te geven. “Het begon natuurlijk met Tiësto, dat was een inspiratiebron voor een grote groep jongens. Nederlandse dj’s staan sowieso in een goed aanzien in het buitenland, maar voor de rest? Er zal hier wel iets in het water zitten.” 

Ondanks de mooie hotels, de vip-booths, het goede eten en mensen die u tegen je zeggen is Beauriche niet door het succes veranderd. Hij neemt geen drugs, drinkt nauwelijks en heeft ook geen oog voor groupies. “Je hebt altijd mensen die aandacht willen, maar dat betekent nog niet dat je die hoeft te geven.” Bovendien heeft hij al jarenlang dezelfde vriendin thuis op de bank zitten.

Eigen pad
Ondanks de hulp van Hardwell kiest Beauriche zijn eigen muzikale pad. Beauriche maakt meer house, terwijl Hardwell meer progressive electro maakt. “Ik ben ook liever vrienden met Robbert dan met Hardwell.” Beauriche omschrijft zijn manier van draaien als vrouwvriendelijk. “Ik leerde al snel dat het belangrijk is om vrouwen op de dansvloer te krijgen. Mijn nummers hebben veel vocalen en een tempo dat iets dansbaarder is met echte baslijntjes. Bij Hardwell springen ze, bij mij danst het publiek.”  

De grote droom van Beauriche is om net als zijn vriend een eigen avond te krijgen op Ibiza. “Als dat gebeurt neem ik ook weer nieuwe jongens mee uit Breda. En als ik op dat moment een eigen jet kan betalen dan mag BredaVandaag ook mee."