Boateng helpt NAC aan drie punten bij FC Dordrecht.
Boateng helpt NAC aan drie punten bij FC Dordrecht. Peter Visser

Boateng bezorgt NAC een goede middag in Dordrecht

NAC

BREDA – NAC heeft zondag drie punten bij het totaal mogen tellen. In de slotfase met het duel tegen FC Dordrecht zorgde Kingsley Boateng voor de enige treffer. De ploeg uit Breda staat door de overwinning nu in het linkerrijtje op een zevende plaats. 

In de eerste helft was de thuisploeg bovenliggende partij. NAC kwam niet veel verder dan een paar schoten die naast gingen of afketste op keeper Filip Kurto. Het team van trainer Gudelj was erg slordig in de passing en kwam een paar keer goed weg.  De grootste kans was voor Joris van Overeem. De kersverse speler van Jong Oranje mikte de bal net naast het doel, nadat rechtsback Jeffrey Fortes was kopen opstomen en hem aflegde op de middenvelder.

Ook na rust was Dordrecht veel beter dan de Bredase formatie. Joris van Overeem en Ricky ten Voorde mistten kansen voor de thuisploeg  en Giovanni Korte schoot op de paal. Vooral het gebrek aan creativiteit viel op bij NAC.

Pas nadat basisspelers Tighadouini, topscoorder van het team met drie goals, en Matic in de tweede helft gewisseld werden, kwam NAC meer aan bod. Invallers Seuntjes en Sarpong zorgden voor veel meer dreiging op de helft van Dordrecht. Uiteindelijk kwam Boateng, die verder een matige wedstrijd speelde, in de 87e minuut alleen voor de keeper en rondde knap af door de keeper te passeren en hem in een leeg doel te schuiven.

Aankomende week start de derby tegen Willem II op het programma. Op vrijdagavond reist de selectie af naar Tilburg. Vorige week zetten verdediger Henrico Drost de wedstrijd al op scherp, door zijn duidelijke mening over de buren te geven. Via het twitteraccount van NAC liet hij toen weten ‘een schijt hekel te hebben aan Willem II’. Dat belooft wat.