De tentenbouwers van Art Breda zijn al flink in de weer op het Chasséveld.
De tentenbouwers van Art Breda zijn al flink in de weer op het Chasséveld. Jorgen Janssens

Voorjaarskermis maandje later vanwege Art Breda

Economie voorjaarskermis

BREDA - De voorjaarskermis is komend jaar niet in april maar in mei. Aanleiding is Art Breda, dat gelijktijdig met de oorspronkelijke data gepland stond op het Chasséveld.  

Dat heeft de gemeente Breda besloten in overleg met de kermisbonden. Art Breda bezet nu tijdens de beurs van 5 tot 12 april het Chasséveld, inclusief de week ervoor voor opbouw van de twee paviljoens en de week erna, als er weer afgebroken moet worden.

De kermis is nu van 5 tot en met 10 mei op het Chasséveld. Voordeel daarvan is dat de kermis nu weer tijdens een vakantie valt: de voorjaarsvakantie, die 2 mei begint en tot 10 mei duurt. Bij het plannen van de nieuwe data is ook rekening gehouden met dodenherdenking op 4 mei. De kermis begint nu daarna.

Afgelopen week werd duidelijk dat het Chasséveld ook komend jaar nog het terrein zou zijn voor de voorjaarskermis. Het college kondigde bij het aantreden aan te onderzoeken of kermis in de binnenstad haalbare kaart is. Dat onderzoek is niet op tijd afgerond om de voorjaarskermis van 2015 eventueel al op een andere locatie te laten plaatsvinden.