Anna Ode aan een kattenstaart
Anna Ode aan een kattenstaart Uitgever De Geus

Bredase debuutroman over de schoonheid van een gedoemde liefde

Cultuur

BREDA - Van boeken en katten krijg je nooit genoeg. Auteur Ru de Groen 'combineert' deze twee in zijn debuutroman Anna. Het boek noemt zichzelf een ode aan een kattenstaart die zich volledig afspeelt op en rond de Baronielaan. Zondag 21 september wordt het boek gepresenteerd in Heilig Hartkerk om 17.00.

De roman Anna gaat over de schoonheid van een gedoemde liefde. Romeo en Julia in Nassaustad dus. Het hoofdpersonage Anna woont schuin tegenover de Heilig Hartkerk, gaat naar school op het OLV en heeft een vriendje aan het einde van de Baronielaan. Haar dromerige leven als jong, verliefd meisje speelt zich af in het decor dat elke Bredanaar herkent.

Anna’s leven wordt flink overhoop gegooid wanneer ze In de vijfde klas van het OLV Willem tegenkomt. Hij verleidt Anna om de echte wereld in te stappen en leert haar de liefde te ontdekken. De twee zijn een jaar lang gelukkig, tot de duivel in Willem zijn geliefde Anna onherstelbaar kwetst.

BNR-presentator Tom van ‘t Hek zei eerder over het boek: “Wat een geweldig, compleet verhaal. Alles zit erin: een eerste, allesbepalende liefde, verraad, wraak en niet te vergeten humor. En pas tegen het razend knappe einde van deze roman begrijpt de lezer dat dit boek zichzelf heeft geschreven. Een prachtig literair droste-effect. Een absolute aanrader.”

De presentatie is 21 september 17.00 uur inde Heilige Hartkerk. Hapjes en drankjes zijn aanwezig net als auteur Ru de Groen en redacteur Ad van den Kieboom.