Darius Gutkowski ROC Topper 2014.
Darius Gutkowski ROC Topper 2014. ROC West-Brabant

Dariusz Gutkowski van Cingel College ROC West-Brabant Topper 2014

Economie

ROOSENDAAL/BREDA -  Dariusz Gutkowski van het Cingel College in Breda is donderdag gekozen tot ROC Toppper van 2014. Hij wint hiermee een bedrag van € 2.500,-, te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding.

De verkiezing van de ROC Topper gebeurt traditioneel op de derde donderdag in september, tijdens de  opening van het schooljaar van ROC West-Brabant plaats. 

Volgens de jury was Dariusz de beste van de acht mbo Toppers. „Dariusz heeft talent en doorzettingsvermogen. Dat blijkt uit het feit dat hij zo kort na zijn opleiding al één van de vaste koks in een toprestaurant van West-Brabant was”, stelt het juryrapport. „Hij combineert twee werelden: de horeca en de multimedia. 15000 volgers met Facebook, 45000 volgers via YouTube en meer dan 2 miljoen views. Dariusz is een ROC-Topper met smaak.” 

Dariusz  begon drie jaar geleden  met de koksopleiding aan het Cingel College en hij heeft deze nu afgesloten met de Cas Spijker Academie. Na diverse werkplekken bij o.a. sterrenrestaurant ’t Zilte werkt hij nu bij het Oosterhoutse restaurant By Pascal.