Vrijdag 19 september is de lifschacht van het Brouwhuis op spectaculaire wijze in zijn geheel verwijderd.
Vrijdag 19 september is de lifschacht van het Brouwhuis op spectaculaire wijze in zijn geheel verwijderd. Thomas van Rooij

Vliegende lift in de Ceresstraat (foto’s)

Algemeen

STATIONSKWARTIER - De al jaren in onbruik geraakte lift aan de zijkant van het Brouwhuis aan de Ceresstraat is vrijdag met haast chirurgische nauwkeurigheid verwijderd.

Vrijdagochtend begonnen de medewerkers van Van Oorschot Hijs- en Transporttechniek uit Moerdijk met de klus. Eerst de voorbereidende werkzaamheden, daarna het losmaken van de lift en het bevestigen ervan aan de kraan.

Fotograaf Thomas van Rooij zag het allemaal voor zijn neus gebeuren. “Vanaf mijn balkon kan ik precies de top van de lift zien, dus toen ik zag dat hij aan de kraan bevestigd werd, ben ik vanaf het balkon van een medebewoner gaan fotograferen.”

Het gaf de fotograaf, gespecaliseerd in de automotivebranche, de gelegenheid om het moment van zweven vast te leggen, net als het plaatsen van de lift op de dieplader. Aan het eind van de middag was de klus gedaan en vertrok de circa 17,5 meter lange lift in zijn geheel naar zijn eindbestemming.

In het Brouwhuis wordt fasegewijs gewerkt aan het opknappen van de oude brouwerij en de verbouwing naar kantoor en woning. De eerste bewoner , TCC, nam afgelopen maand haar intrek in het pand.

Door het werk konden omwonenden en kantoormedewerkers van De Drie Hoefijzers op enkele momenten niet van of naar hun parkeerplaats.