Willem II - NAC. Robert Braber laat NAC puntloos naar huis gaan door een treffer in de extra tijd. Peter Visser

Bredanaar Braber bezorgt NAC pijnlijke nederlaag in derby

BREDA - NAC heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen aartsrivaal Willem II. In het Koning Willem II Stadion zag een vol uitvak Robert Braber de winnende goal scoren. Uitgerekend de Bredanaar verpestte het 102-jarig jubileum voor NAC.

Lang leek het er op dat beide ploegen met een punt tevreden moesten zijn, maar Bredanaar Robert Braber scoorde in blessuretijd nog de winnende voor de Tilburgers. Uitgerekend de man die nog onder contract heeft gestaan bij NAC en een seizoenskaart had voor De Parel van het Zuiden deed de ploeg van trainer Gudelj dus de das om.

De eerste twintig minuten zette Willem II NAC zwaar onder druk. Na dertien minuten werd Ben Sahar vrijgezet voor Jelle ten Rouwelaar en de aanvaller faalde niet: 1-0. Daarna kregen de Tilburgers via onder andere Robert Braber nog kansen op de 2-0, maar gescoord werd er niet meer door de thuisploeg. NAC werd pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Adnane Tighadouini trof de kruising. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Willem II, want het ontbrak de Bredanaars aan creativiteit om iets te creëren . Toch gingen de teams met een gelijke tussenstand de rust in. Jouri de Kamps veroverde de bal op het middenveld  en legde af op Uros Matic. Die schoot vanaf 20 meter knap binnen: 1-1.

De tweede helft stond in groot contrast met de eerste helft. NAC leek iets meer grip op de tegenstander te krijgen, maar zelf werd het niet gevaarlijk. Willem II kon het trucje uit de eerste helft niet herhalen. De ploeg van Jurgen Streppel mistte de power waarmee ze in de eerste helft het goal van Ten Rouwelaar onder vuur namen. Ditmaal was het aan Willem II om een doelpunt uit het niets te maken. Braber scoorde in de 91e minuut de winnende goal.

NAC moet nu snel omschakelen na de pijnlijke nederlaag, want dinsdag speelt de club al weer een wedstrijd. In de KNVB-beker moet er dan afgerekend worden met SV Spakenburg. De wedstrijd begint om 18:30 uur op Sportpark De Westmaat in Spakenburg.