Jett Rebel zette een swingende set neer op Breda Barst.
Jett Rebel zette een swingende set neer op Breda Barst. Jorgen Janssens

Genieten op bomvolle editie Breda Barst (foto’s)

Cultuur

BREDA - Een mix van vertrouwde namen als Therapy?, Arno, Hallo Venray gekoppeld aan nieuw talent als Jett Rebel, Taymir en Dotan bleek wederom een schot in de roos. Het voortreffelijke festivalweer - vooral op zaterdag - deed de rest. Breda Barst 2014 was meer dan geslaagd.

Het compactere festivalterrein leek zich zaterdagavond heel even te wreken, want Dotan bleek inmiddels wel een publiekstrekker van formaat. Tot achter de geluidsmixer stond het publiek mee te hummen met de makkelijk in het gehoor liggende liedjes van de Nederlandse singer songwriter. Het maakte dat de barvrijwilligers geen moment rust kregen. Voor een gratis festival een goed teken.

De afsluitende set van Dotan was de bekroning van een mooie zaterdag, zijn hit Home besloot de uur langere eerste dag van Barst. Het festival biedt al jaren meer dan alleen muziek. Dit jaar bracht Podium Bloos in een intiem hoekje cabaret, stalletjes met eten uit alle hoeken van de wereld, kleding, piercers en aandacht voor verschillende goede doelen. Jong talent kreeg zondag een plaats op het Jeugdcultuurfonds Podium.

De zondag was een stuk frisser dan de zaterdag, maar daarom niet minder leuk. Integendeel. Zo stortte de pas 23-jarige Jett Rebel een mix van Prince, Sly And The Family Stone, Stevie Ray Vaughan uit over het publiek. Vrij musicerend, haast jammend bracht hij zijn hits Tonight, Should have Told You en Louise, ondertussen springend en verleidend op het podium. Daarmee kreeg hij de jonge vrouwelijke fans op zijn hand, maar ook de muziekliefhebber met kennis van de muziekroots.    

Afsluiter Therapy? zette de kroon op een succesvolle editie van Breda Barst. Mooi was de uitvoering van hun hit Diane, samen met cellisten die zich deze week via de organisatie van het festival gemeld hadden.

Breda Barst heeft dit jaar wederom aangetoond dat je met een enthousiaste groep met kennis van zaken een line-up kunt vastleggen waar je je vingers bij kunt aflikken. Op naar de 2015-editie.