Het terrein aan de Dr Batenburglaan is bijna gereed voor vijf dagen Outdoor Brabant.
Het terrein aan de Dr Batenburglaan is bijna gereed voor vijf dagen Outdoor Brabant. Wijnand Nijs

Prinsenhoeve staat te trappelen voor Outdoor Brabant

Sport

BREDA - Nu hoor je nog slechts het gebrokm van de trekkers, het gerammel aan hekwerk en links en rechts wat geboor en gezaag, maar over twee dagen is De Prinsenhoeve weer het epicentrum van de paardensport. Dan draait het aan de Dr. Batenburglaan om Outdoor Brabant.

Vijf dagen lang trappelen de paarden en de paardensportliefhebbers aangevuld met netwerkers over het terrein. Eventing, dressuur en aangespannen paarden gaan op nationaal en internationaal niveau de strijd met elkaar aan. Op het evenement ook verschillende combinaties die actief zijn geweest tijdens de Wereldruiterspelen in NormandiĆ« begin deze maand.

Theo Timmerman is een van de sporters die eerder in Normandiƫ actief was. "Het span is weer topfit en als ik nou maar geen fouten maak, kan ik die Nederlandse titel in Breda mooi gaan verdedigen," aldus de winnaar van het WK brons en regerend Nederlands kampioen.

Bondscoach Harry de Ruijter ziet deze editie als voorbereiding op het WK vierspannen in 2016 in Breda, zo gaf hij eerder aan tegenover de organisatie. De Ruijter: "Het team is verschrikkelijk goed in vorm, sportief gezien wordt Breda vast weer heel mooi dit jaar. En ik hoop ook dat de organisatie er alles aan doet om de sport tijdens het WK vierspannen in 2016 op z'n best te presenteren. We zijn toe aan een WK dat goed is voor de mensport."