Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Arriva: Geen elektrische bussen in Breda op korte termijn

Economie

BREDA - Breda hoeft op korte termijn niet te rekenen op elektrische stadsbussen. Dat antwoord Arriva op vragen van BredaVandaag. Arriva gaat vanaf komend jaar het stad- en streekvervoer verzorgen. Nu doet Veolia dat.

Arriva bleek uiteindelijk de aanbesteding te hebben gewonnen voor het vervoer in Brabant, ten faveure van Veolia. Veolia had in haar aanbesteding volledig elektrisch stadsvervoer opgenomen.  

Selçuk Akinci, de Bredase Wethouder van Mobiliteit, hoopte in maart dat hij er alsnog uit zou kunnen komen met Arriva. “Als een vervoersbedrijf alsnog extra materiaal aanbiedt, is er voor de Provincie geen reden om dit niet aan te nemen.” Portefeuillehouder van Mobiliteit Ruud van Heugten dacht daar destijds al anders over. “De vervoerder moet de aanbieding houden zoals deze is en de Provincie moet de aanbieding aannemen zoals deze is. We mogen achteraf niet aanrommelen met de afspraken die zijn gemaakt, dan kunnen andere bedrijven gaan klagen in verband met de aanbestedingsregels.”

Arriva geeft aan dat het in Breda met milieuvriendelijke Euro 6-bussen gaat rijden. “Op langere termijn blijven we in gesprek met de provincie over de mogelijkheden van elektrisch vervoer in Oost- en West-Brabant.”