NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie.
NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie. Peter Visser

Gudelj: 'Spakenburg gaan we niet onderschatten'

NAC

BREDA - NAC heeft al na drie dagen de kans de kater van vrijdag weg te spoelen. Deze dinsdag om 18.30 uur gaan de geelzwarten op bezoek bij de regerend algeheel kampioen bij de amateurs, Spakenburg, voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. 

De jarige trainer Gudelj kan niet beschikken over Erik Falkenburg, die kampt met een overbelasting van zijn hamstring. Hij krijgt rust in aanloop naar het duel met Ajax, dat  geldt ook voor Henrico Drost, die last heeft van zijn rug na een val in de wedstrijd tegen Willem II.  Gill Swerts en Elson Hooi zijn eveneens nog niet inzetbaar.

Gudelj gaat niet het hele elftal op de schop gooien. "We wisselen alleen op de posities waar het moet vanwege blessures", aldus de trainer tegeover NAC.nl. Gudelj verwacht geen walkover tijdens de traditionele uitwedstrijd voor de beker.  "Spakenburg is een tegenstander die we absoluut niet gaan onderschatten."