Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

2800 euro boete voor supermarkt wegens vieze bedrijfsruimte

Politie

BREDA - Een supermarkt in Breda kan een boete van €2800 verwachten. Tijdens een gemeenschappelijke controle van onder meer de Voedsel- en Warenautoriteit, gemeente en politie werd geconstateerd dat de bedrijfsruimte en apparatuur vuil was en de hygiëne niet in orde. Ook werd hier een illegale werknemer aangetroffen.

Tijdens de controle afgelopen dinsdag, waar ook medewerkers van Inspectie Sociale zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Belastingdienst  aan meewerkten werden 20 panden bezocht, waaronder restaurants, cafés, bedrijfspanden, beautysalons,  de supermarkt en een woning.

Een restaurant kon geen drank- en horecavergunning tonen en krijgt een aanschrijving. Twee andere horecagelegenheden kregen van de NVWA een waarschuwing vanwege het niet hebben van een hygiënecode. Ook hier was een illegaal personeelslid aanwezig. De Belastingdienst gaat de loonheffing van dit bedrijf controleren.  

Verschillende cafés en horecagelegenheden hadden niet de verplichte 18nix-sticker aangebracht. Zij krijgen daarover advies en voorlichting van gemeentelijke toezichthouders.  Twee cafés krijgen een boete van € 600,- van de NVWA voor het overtreden van het rookverbod. Ook was van één café de bedrijfsvorm gewijzigd. “Als hij een nieuwe aanvraag heeft ingediend kan de gemeente beoordelen of er zicht is op legalisatie. Anders kan de zaak gesloten worden”, aldus de gemeente in een persbericht. Ook was hier de brandveiligheid niet in orde vanwege defecte noodverlichting en een geblokkeerde nooddeur. De brandweer voert een nacontrole uit. Een geblokkeerde nooddeur werd ook aan getroffen bij een broodjeszaak.

Een bedrijfspand is gecontroleerd in verband met de stalling van scooters en quads. De gebouwen zijn geïnventariseerd zodat de gemeente kan bepalen of er overtredingen plaatsvinden op het gebied van brandveiligheid, milieu en afvalstoffen. Er werd ook een bar aangetroffen met flesjes alcohol. De gemeente stuurt een aanschrijving om die te verwijderen. De Belastingdienst stelt een onderzoek in naar de loonbelasting van de werknemers.

Naar aanleiding van klachten in de wijk is een woning gecontroleerd waar kamers verhuurd worden. De politie trof een hennepkwekerij in opbouw aan op de eerste verdieping van het schuurtje van de woning. De goederen zijn in beslag genomen.