CM in Breda.
CM in Breda.

CM presenteert Zakelijk Whatsapp als alternatief voor pushberichten

Economie

BREDA - Een groep klanten op een goedkope en snelle manier op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen of tips. Mobiele dienstverlener CM uit Breda ontwikkelt een nieuwe notificatiedienst die het mogelijk maakt met een dashboard Whatsappberichten.

Klanten van CM kunnen via een dashboard op een PC mobiele berichten sturen naar bepaalde personen en groepen in Whatsapp. “Zo kunnen bedrijven sneller en gemakkelijker communiceren met hun doelgroep en bovendien goedkoper notificaties sturen”, aldus het Bredase bedrijf. De service is enigszins vergelijkbaar met de alertfunctie van Apps. 

Het opzetten van de dienst is experimenteel omdat Whatsapp andere ontwikkelaars geen toegang geeft tot haar platform. Toch zet CM de ontwikkeling door. “We hebben er altijd veel vragen over gekregen en er dan ook lang over nagedacht of we dit moesten ontwikkelen”, aldus Jeroen van Glabbeek, CEO van CM over de ontwikkeling van zakelijk Whatsapp. “Whatsapp ondersteunt dit immers niet en kan het blokkeren. Maar de vraag is nu zo groot dat we het niet langer kunnen negeren. Mocht het worden geblokkeerd, dan bieden we alsnog het SMS-alternatief waarmee berichten kunnen worden verstuurd en ontvangen.”

De nieuwe dienst gaat op 1 oktober live en is gratis te gebruiken voor bestaande klanten van CM.