Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredase GHB-gebruiker veroorzaakt ongeval in Wagenberg

Politie ongeval

BREDA - Een 27-jarige Bredanaar is aangehouden omdat hij onder invloed van drugs een ongeval veroorzaakte in Wagenberg. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen.

Het ging om een aanrijding waarbij alleen sprake was van blikschade. Het ongeval gebeurde dinsdag 23 september 2014 rond 13.00 uur op de Wagenbergse Baan. De bestuurder van een witte Opel Combo was op de achterkant van een zwarte Mazda 6 gebotst. Er raakte niemand gewond.

Het viel de agenten op dat de veroorzaker zich erg hyper gedroeg, waardoor het vermoeden rees dat hij onder invloed was. De 27-jarige Bredanaar werd gearresteerd en gaf toe dat hij de harddrug GHB gebruikt had. In het politiebureau werd door een arts een bloedproef van hem afgenomen. Laboratoriumonderzoek van dit bloedmonster moet uitwijzen om welke drug en welke hoeveelheid het precies ging. Verder bleek dat de man helemaal niet achter het stuur had mogen zitten. Zijn rijbewijs werd begin 2014 door de rechter ongeldig verklaard omdat de verdachte ongeschikt is verklaard om auto te rijden.