De vijf en vijftien kilometer tijdens de Haagse Beemdenloop. foto Wijnand Nijs
De vijf en vijftien kilometer tijdens de Haagse Beemdenloop. foto Wijnand Nijs

Sportsurprise SMO en Breda 'Beste sportinitiatief van het jaar'

Sport

BREDA - SMO Breda (Stichting Maatschappelijke Opvang) heeft met Sportsurpise de prijs voor het beste sportinitiatief van het jaar gewonnen. Sportsurprise biedt dak- en thuislozen via sportverenigingen een kans op deelname in de maatschappij.

Na een door SMO georganiseerde straatvoetbalcompetitie is gekeken hoe sport nog meer een bijdrage kan leveren aan de reintegratie van dak- en thuislozen in de maatschappij. Daaruit is Sportsurprise ontstaan. Wanneer een deelnemer interesse heeft kan deze zich aanmelden voor een proeftraining of -werkzaamheden bij een sportvereniging. Binnen het project werken gemeente Breda en SMO samen met Atletiekvereniging Sprint, voetbalvereniging Boeimeer, Breda-Actief en het Oranjefonds.

Volgens sportwethouder Bernie van den Berg is Sportsurprise belangrijk voor de Bredase dak- en thuislozen. “De kracht van sport is dat het mensen verbindt en letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. Sportsurprise geeft net dat heel belangrijke extra zetje om dat te doen. De samenwerking met verenigingen is daarin onmisbaar.” Van den Berg hoopt dat meer verenigingen mee gaan doen met het initiatief.

De prijs werd op 24 september in ontvangst genomen bij een congres van de Vereniging Sport en Gemeenten van VNG. Naast Breda waren Amersfoort en Gorinchem genomineerd.