Het nieuwe uniform van de politie
Het nieuwe uniform van de politie Politie

Agenten op straat doen oude uniform uit

Politie

BREDA - De politie in Zeeland en West-Brabant gaat zich verkleden. De agenten op straat hangen het oude uniform in de wilgen en krijgen daarvoor een nieuw uniform in de plaats.

Volgens de politie is het nieuwe uniform minder formeel, een stuk moderner en praktischer en valt met meer op dankzij de felgele strepen op de bovenkleding. “Het past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het huidige tenue.”

De transformatie vindt plaats tussen maandag 29 september en vrijdag 17 oktober. Dan worden de agenten één voor één opgeroepen om zich in Eersel of Ossendrecht het nieuwe uniform aan te laten meten. De politie heeft per agent een half uur ingepland.

Op het moment dat de agenten hun uniform ontvangen gaan ze het ook dragen. Dat kan betekenen dat een deel van de agenten komende weken al in een nieuw tenue op straat loopt en een deel nog in het oude.

Alleen de straatagenten gaan in het nieuwe uniform werken. De politie blijft op het bureau en bij officiele gelegenheden het oude uniform dragen. Een woordvoerder van de politie geeft een geruststellende boodschap mee: “In allebei de uniformen is de politie even waakzaam en dienstbaar. U kunt uw vragen dus aan allebei de ‘uniformen’ stellen: het zijn en blijven allemaal politiemensen.”