Logo bredavandaag.nl
Voorkant Hagedonk foto Freek de Swart
Voorkant Hagedonk foto Freek de Swart

Bewoners Hagedonk verhuizen eindelijk naar nieuwe locatie

BREDA - Het leek een gebed zonder einde te worden, maar eindelijk zijn ze over. Vrijdag verhuisden de laatste 25 bejaarden van woonzorgcentrum Thebe locatie Hagedonk naar hun nieuwe woningen. Volgens locatiemanager Evelien Vink verloopt de overgang volgens plan. “We zijn niet langer meer Tragedonk.” 


Dinsdag ging de eerste groep van 25 bewoners naar de nieuwe locatie. Volgens Vink zijn de bejaarden over het algemeen zeer positief over hun nieuwe appartementen. “Soms is het even wennen, zo moeten bewoners nu naar buiten als ze naar het restaurant willen.” Alle bewoners hebben er intussen al een keer gegeten. Een welkomsmaal om de nieuwe locatie te vieren.

Voor sommige bewoners was het moeilijk afscheid nemen van hun oude stekje. “Soms zou een echtpaar samen verhuizen en is er intussen iemand overleden. Dat levert dan emotionele momenten op”, aldus Vink. Eigenlijk zou de nieuwe locatie al twee jaar geleden opengaan. Door mankementen aan onder andere het dak en de keukenvloer liep de bouw enorme vertraging op. Het leverde de vestiging Hagedonk de bijnaam Tragedonk op. Een naam die Vink niet terecht vindt. “Dat is sinds de verhuizing in ieder geval niet meer van toepassing. Het is ook niet zo dat we invloed hadden op alle vertraging.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief