De vrijdag van Outdoor Brabant in Breda. Paardensport bij de Prinsenhoeve.
De vrijdag van Outdoor Brabant in Breda. Paardensport bij de Prinsenhoeve. Jorgen Janssens

Paardenliefhebbers en netwerkers op Prinsenhoeve

Sport

BREDA - Natuurlijk, de sport op Outdoor Brabant is van hoog niveau, maar voor veel bezoekers is dat aangenaam bijprogramma. Zij komen naar het internationale evenement bij de Prinsenhoeve om te netwerken tijdens een van de bijeenkomsten in de VIP-tent.

Een van de bijeenkomsten werd afegtrapt door wethouder Bob Bergkamp.  Hij sprak bij een netwerkevent ter bevordering van de internationalisering in onze regio. Hij deed dit voorafgaand aan de businessborrel van het hippisch evenement Outdoor Brabant op Landgoed De Prinsenhoeve in Breda. Tijdens de bijeenkomst ondertekenden de businessclubs China Business Association (CBA), de Brabants-Zeeuwse sociëteit Internationaal Zakendoen (BIZ) en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) een intentieovereenkomst om meer samen te werken op het gebied van internationaal zakendoen. Zij gaan dit doen onder de naam ‘Federatie De Delta’. 

Spannende sport was er vrijdag bij de ponymenners. Daar stoomt Bram Chardon af op prolongatie van zijn Nederlandse titel. Bij de dressuur van het mennen voor pony vierspannen sloeg de zoon van veelvoudig meerspankampioen IJsbrand vrijdag een flink gat tussen hem en de nummer 2, Marcel de Vries.

Chardon junior staat er met 40,58 strafpunten en bijna 18 strafpunten voorsprong op de nummer De Vries, goed voor in de strijd om de Nederlandse kampioenstitel.

In het internationale klassement krijgt de ponyvierspanrijder het moeilijker, de afstand op Steffen Brauchle, de nummer 2 in het klassement staat slechts een kleine 2 strafpunten achter op de regerend wereldkampioen. “Dat wordt nog een spannende strijd want Brauchle is een echte marathonspecialist,” aldus Bram Chardon op de website van Outdoor.