NAC verliest van Ajax. Het wordt 2-5, Perica scoort twee keer.
NAC verliest van Ajax. Het wordt 2-5, Perica scoort twee keer. Peter Visser

NAC bekijkt eigen beleid opnieuw na mishandeling supporters Ajax (Video)

NAC mishandeling

BREDA - NAC Breda betreurt het dat drie Ajacieden zijn afgetuigd tijdens de wedstrijd NAC-Ajax. De mishandelingen zijn voor de club aanleiding om het eigen beleid nogmaals tegen het licht te houden. Hierbij wordt vooral gekeken naar preventieve oplossingen.

Het onderzoek van de Bredase club in samenwerking met de politie is nog in volle gang. Wel weet woordvoerder Perry Hendriks nu al dat dit onherroepelijk gaat leiden tot aanpassingen in het veiligheidsbeleid. Twee jaar geleden werd er zo al eens de stap genomen om voorafgaand aan de wedstrijd steekproefsgewijs op identiteit te controleren en om ook actiever vermeende uit-supporters tussen het NAC-publiek vandaan te halen.

Volgens Hendriks gaat het om een kleine groep NAC-supporters die voor problemen zorgen. “We proberen nu samen met de politie te achterhalen wie dat zijn. NAC is van plan om er alles aan te doen om dergelijke excessen uit te roeien.” Hendriks raadt supporters van andere clubs aan zich niet al te opzichtig te uiten wanneer ze persé  tussen de NAC-supporters willen zitten. “Juichende uit-supporters werken als een rode lap op een stier bij sommige NAC-fans.”

Twee jaar geleden ging het ook al fout tegen Ajax. Toen was het incident aanleiding om vak I niet meer open te stellen voor de vrije verkoop. “Dat scheelde de club toen 600 potentiële verkochte kaarten per wedstrijd.” Het vak is sinds drie wedstrijden, na de plaatsing van een net, weer open voor publiek. 

De club heeft nog geen bericht gehad vanuit Zeist over mogelijke gevolgen. Hendriks vindt het vervelend dat het nieuws over NAC nu wordt bepaald door dit incident. "Hiermee ligt de focus weer op het negatieve, terwijl NAC een club is die om ook zoveel positieve zaken de aandacht verdient."
Bekijk hier het filmpje van de mishandeling tijdens NAC -Ajax.