De aanleg van de Stulemeijerweg die de Backer en Ruebweg met het Hekven moet verbinden vordert.
De aanleg van de Stulemeijerweg die de Backer en Ruebweg met het Hekven moet verbinden vordert. Wijnand Nijs

Aanleg Stulemeijerweg vordert (foto's)

Economie

EMER - De  aanleg van de Stulemeijerweg vordert gestaag. De weg moet ter hoogte van het Spinveld de Backer en Ruebweg en het Hekven met elkaar verbinden.

Vanwege de werkzaamheden ondervindt het verkeer op de Backer en Ruebweg al sinds de zomervakantie met enige regelmaat wat hinder. Zo is buiten de spits deels een rijbaan afgesloten voor het verkeer richting A16.  Het bestaande fietspad aan de kant van waar de nieuwe weg nu verschijnt werd al aan het begin van de werkzaamheden afgesloten. Fietsers worden sinds die tijd omgeleid via het fietspad aan de andere kant van de weg. De gemeente verwacht eind november 2014 met het hele project klaar te zijn. Dan kan fietsverkeer ook weer aan de kant van de nieuwe weg fietsen van en naar de Haagse Beemden.  


De  Stulemeijerweg moet de verkeersdruk op de Emerparklaan verminderen en de toegang tot het bedrijventerrein verbeteren. De weg loopt over het voormalige terrein van Holleman, waar ook vervoerder Van Dijk lange tijd gevestigd was. Dat terrein was ook nog even in de race voor de titel lelijkste plek van Brabant.