ten Rouwelaar.
ten Rouwelaar. Peter Visser

Dramatisch NAC al na half uur klaar in Almelo

BREDA - Een dramatisch spelend NAC heeft zaterdagavond kansloos verloren van Heracles Almelo. Al na een half uur spelen was de wedstrijd beslist: bij een 2-0 tussenstand trapte Stipe Perica na op Simon Cziommer  en kon hij het veld verlaten. De Bredase club was de hele wedstrijd kansloos tegen de hekkensluiter van de eredivisie en verloor uiteindelijk met 6-1.

Zwakke instelling
Het grootste probleem zat hem in de instelling van het team van trainer Nebosja Gudelj. Vanaf het eerste fluitsignaal liep de ploeg achter de feiten aan. Geen bal kwam aan bij een teamgenoot en het ontbrak de ploeg aan enkele vorm van pit. Daarmee leek NAC de onheil die in het verschiet lag over zichzelf af te roepen.

Na tien minuten spelen kreeg Heracles een dubieuze penalty toegekend door scheidsrechter Ed Janssen. Jelle ten Rouwelaar dook naar een afgeketst schot en Wout Weghorst zag zijn kans schoon. Hij zette zijn voet tussen bal en keeper en liet zich makkelijk vallen. Terecht of niet, Mike te Wierik schoot de 1-0 binnen. Precies tien minuten laten probeerde Thomas Bruns het maar eens van afstand. Ten Rouwelaar, die de laatste weken niet goed keept, dook wel naar de bovenhoek, maar de bal ging tussen zijn handen door: 2-0.

Oerdomme Perica
Een achterstand van twee doelpunten is nog niet einde wedstrijd, maar met tien man wordt dat een heel ander verhaal. Perica, die vorige week nog twee keer scoorde, kreeg na een half uur spelen de rode kaart. Terecht, want de spits ging met opzet op het bovenveen van Cziommer staan. Een oerdomme actie waarmee hij zijn ploeggenoren zwaar benadeelde, want met tien man was NAC verder kansloos. De 3-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. In de veertigste minuut scoorde Weghorst zijn tweede van de avond. NAC verdedigde zeer matig en gaf hem een vrije kans. Oog in oog met ten Rouwelaar faalde hij niet.

Na rust duurde het even voordat Heracles verder uitliep. In de vijfenzestigste minuut schoof Joey Pelupussy eenvoudig de 4-0 binnen. Weer werd en slecht verdedigd aan NAC-zijde en kon de invaller vrij binnenschieten vanaf de rand van de zestien. Ook bij NAC scoorde een invaller. Mats Seuntjens zordge voor enige lichtpuntje deze avond. Na een mooie passeeractie schoot hij hard in de verre hoek binnen: 4-1

Mooi einde
Heracles bewaarde het beste voor het laatst en liep via twee mooie doelpunten nog uit naar 6-1. Iliass Bel Hassani krulde de bal vanaf de punt van het strafschopgebied in een de kruising. Jaroslav Navrátil bracht vlak voor tijd de eindstand op het bord door na een mooie aanval simpel binnen te schieten.

Bij NAC moet er de komende twee weken veel gebeuren, wil de club niet verder in de problemen komen. Het interlandweekend van komende week lijkt precies op tijd te komen. Op 18 oktober komt ADO Den Haag naar Breda. Ook die club zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Een overwinnig is dan voor beide clubs noodzakelijk.