Afbeelding
Perry Roovers / SQ Vision

Brand in pand Molenstraat, geen gevolg voor Singelloop

Politie brand

CENTRUM - De brandweer heeft de brand in de Molenstraat onder controle. Tegen tien uur was de brand meester. Vanwege de brand werd een deel van de omliggende straten afgezet.

De Molenstraat en directe omgeving vallen net buiten het parcours van de Singelloop, waarvan de eerste afstand, de vijf kilometer, om 11.00 uur van start gaat.  Volgens een woordvoerder van de Singelloop is alleen de Molenstraat nog in de ochtend afgesloten, de overige straten, St Janstraat en Veemarktstraat, zijn al weer toegankelijk voor lopers en toeschouwers. "Het heeft geen gevolgen voor de Singelloop", aldus de woordvoerder.

De oorzaak van de brand in het restaurant is onbekend. Drie bewoners die boven het restauarant F.E.B.O zaten hebben, zo het zich laat aanzien, rook ingeademd. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse.

Er was vooral veel rookontwikkeling, die ook vanuit de omtrek te zien was. Door de smalle toegang tot de straat en de lastige bereikbaarheid waren ook de Veemarktstraat en de St Janstraat deels  afgesloten om de brandweer ruimte te geven voor bluswerkzaamheden.

De brand in het Spaans restaurant F.E.B.O. werd tegen half negen zondagochtend gemeld.