NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser
NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser

Goedmaakactie selectie NAC valt verkeerd bij supporters

NAC

BREDA - Het zoenoffer dat de selectie van NAC heeft aangeboden aan de eigen supporters is niet in goede aarde gevallen. NAC verloor afgelopen zaterdag op beschamende wijze met 6-1 van Heracles Almelo. De spelers boden hierop aan om de kaartjes van de meegereisde supporters te betalen. Die waren duidelijk: “NAC is geen 'niet-goed-geld-terug' club!”

Volgens de site bsiderats.nl kwamen de spelers met het voorstel nadat een aantal NAC-supporters de spelersbus had opgewacht. “We mogen hopen dat men bij NAC wel begrijpt dat daarmee de zaak niet is afgedaan. Het gaat niemand om die 20 euro! Ingrijpen voor het helemaal te laat is!”,  valt er te lezen op de site.

NAC-website derat.nl reageert furieus op het voorstel en noemt het zelfs afkoping. “Hou dat geld maar en laat tegen Ado maar zien dat het jullie menens is. Met die rare maniertjes, dansjes, roze schoentjes en die rare baarden. NAC is geen 'niet-goed-geld-terug' club, daar gaat het helemaal niet om.” Derat.nl eindigt met de boodschap dat het tijd wordt dat de selectie zich gaat gedragen als een NAC-selectie.

Woordvoerder Perry Hendriks laat weten dat de spelers zaterdagnacht in het spelershome op het idee kwamen om de kaartjes van de teleurgestelde supporters te vergoeden. Hij benadrukt dat het hier gaat om geld van de spelers zelf en niet van NAC. Hendriks zegt te begrijpen dat de supporters liever drie punten tegen Ado zien dan geld. "We willen allemaal een goed voetballend en strijdbaar NAC zien, de teruggeefactie is een extraatje."