In beslag genomen hennep
In beslag genomen hennep Politie

Breda’s henneponderzoek leidt tot aanhoudingen in Dorst

Politie

DORST/MADE/BREDA - Het onderzoek waarbij in mei bij 23 woningen en bedrijven in Breda en omgeving werden onderzocht heeft maandag geleid tot twee aanhoudingen in Dorst. Het gaat een 54-jarige en een 46-jarige inwoners van die plaats. De 46-jarige verdachte uit Dorst is volgens het onderzoeksteam lid van de Outlaw Motorcycle Gang de Demons MC in Goes. Hij zou daar de secretary (secretaris) zijn.

Beide mannen zijn aangehouden in het kader van een onderzoek van het Integraal Afpakteam Brabant naar witwassen en georganiseerde hennepteelt.  Bij de actie op dinsdag 20 mei werden in verband met het onderzoek naar witwassen en georganiseerde hennepteelt dure auto's en boten in beslag genomen en twee hennepkwekerijen ontruimd.

De politie verdenkt de twee mannen ervan betrokken te zijn bij het inrichten en leveren van goederen ten behoeve van hennepkwekerijen. Daarnaast bestaat er het vermoeden dat het duo ook een rol speelt in het beschikbaar stellen van woningen en bedrijfspanden voor dergelijks plantages. Deze activiteiten maken deel uit van ondermijnende criminaliteit.

Ook werd een zoeking verricht in twee bedrijfspanden aan de Brieltjenspolder in Made. Bij een van deze bedrijven, een handelsonderneming annex growshop, werd een grote zak met daarin circa 500 gram aan gedroogde hennep en zegels voor elektriciteitsmeters aangetroffen. In het andere pand werden 70 stekken en eveneens twee zakken hennep in beslag genomen. Verder werd onder meer een contant geldbedrag gevonden.