Cees van der Horst (BOB) tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014.
Cees van der Horst (BOB) tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. Peter Visser

Jamal Nouhi sluit zich aan bij BOB

Politiek

BREDA - Jamal Nouhi sluit zich per direct aan bij de fractie van BOB van Cees van der Horst. Nouhi stapte eerder uit de PvdA en ging verder als Bredaas Belang.

Van der Horst en Nouhi hebben elkaar volgens de eerste in twee tot drie gesprekken gevonden. “Het is heel lastig om als raadslid alleen vier commissies te doen, de raadsvergadering en fractievoorzittersoverleg, dan werk je jezelf over de kop als je niet oppast”, aldus Van der Horst.

Bij BOB komt Nouhi in een inmiddels gespreid bedje, zo verwoordt oud-VVD’er Van der Horst het. “Wij hebben goede commissieleden in Ton Noorhoff, Gaston de Jong en Esther Hereijgers. Dat vindt hij ook.”

Van der Horst is niet bang op conflicten met Nouhi, die als eigenzinnig bekend staat. “Dat je als fractie met een mond spreekt, dat lijkt me duidelijk. je mag wel een mening hebben, intern is tegenspraak gewenst.”

In juli werd Jamal Nouhi uit de PvdA-fractie gezet na uitspraken over homoseksualiteit. Die vielen niet goed bij de PvdA. Cees van der Horst was lid van de VVD, maar stapte daar in september 2013 uit.