De bouw aan de Koning Willem-Alexanderbrug - voorheen Trambrug -  is afgerond.
De bouw aan de Koning Willem-Alexanderbrug - voorheen Trambrug - is afgerond. Henk Voermans

Bouwbedrijf BAM snijdt in organisatie

Economie

BREDA - Bouwbedrijf BAM heeft woensdag een grootscheepse reogranisatie aangekondigd. De bouwer gaat terug van twaalf werkmaatschappijen naar twee. het aantal personeelsleden wordt met ongeveer 650 teruggebracht.

BAM heeft in Breda drie verschillende werkmaatschappijen. BAM Rail, BAM Utiliteitsbouw en BAM Infraconsult, gevestigd op bedrijventerrein Steenakker. Deze bedrijven moeten opgaan in een van de twee nieuwe werkmaatschappijen, te weten BAM Bouw en BAM Infra. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor medewerkers van BAM in Breda.

Volgens de 1 oktober aangetreden CEO Rob van Wingerden zijn de recente prestaties van het bedrijf aanleiding voor deze noodzakelijk herstructurering. “Daarom is een andere aansturing nodig door het versterken van onze cultuur, versimpelen van onze structuur en aanscherpen van onze processen.”

De aangekondigde maatregelen moeten zorgen voor een betere projectbeheersing, een lagere kostenbasis en sterkere balans, aldus Van Wingerden. “Waarmee wij onze concurrentiepositie versterken en meer waarde creëren voor onze aandeelhouders.”

In Breda was BAM onlangs onder meer verantwoordelijk voor de aanleg van de Koning Willem Alexanderbrug tussen de Tramsingel en de Academiesingel.