foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

NAC neemt afscheid van clubman Tim Gilissen als voetballer

NAC

BREDA - Voetbalclub NAC zal voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag afscheid nemen van clubicoon Tim Gilissen. De middenvelder speelde in zeven seizoenen meer dan 170 officiele wedstrijden voor de Bredase club. Gilissen maakte al enkele weken geleden bekend zijn voetballoopbaan te beëindigen.

Helemaal afscheid nemen van het voetbal doet de middenvelder overigens niet. Zo volgt hij een opleiding MBA Sportmanagement en werkt hij daarnaast drie dagen in de week bij de stichting 'Meer dan Voetbal'. In 2012 werd hij vanwege zijn inzet voor de maatschappelijke projecten van NAC al eens verkozen tot Maatschappelijk Speler van het Jaar. De jury roemde de blonde middenvelder toen om de wijze waarop hij invulling gaf aan zijn voorbeeldfunctie.

De 32-jarige voetballer begon zijn professionele voetbalcarrière bij Heracles Almelo in het seizoen 2002/2003.  Via Go Ahead Eagles kwam Gillissen in 2007 naar NAC Breda, waar hij een vaste waarde werd voor het eerste elftal.

Het afscheid van Gilissen vindt plaats om 20.35 uur, enkele minuten voor aanvang van het duel tegen ADO. NAC vraagt haar supporters om 18 oktober op tijd te komen zodat Gilissen het afscheid krijgt dat hij verdient.