De Marckhoek in het Ginneken.
De Marckhoek in het Ginneken. Wijnand Nijs

Zorgen TROTS/OPA over verkeer Ginneken

Politiek

BREDA - De veranderde verkeerssituatie in het Ginneken die gepaard ging met de oplevering van Buitenplaats De Marckhoek aan de Duivelsbruglaan, baart TROTS/OPA zorgen. De fractie ziet de verkeersdruk in het Ginneken toenemen.

Over de veranderde situatie stelt de fractie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Sinds dat het complex met 15 woningen en 76 appartementen is opgeleverd mag autoverkeer niet meer vanaf de Duivelsbruglaan richting de ingang van het complex, net voorbij de brug.   

“Het gevolg hiervan is dat de verkeersstroom via de Ginnekenweg/Ginnekenmarkt enorm is toegenomen met stilstaand verkeer”, schrijft Yvonne de Heer-Seveke aan het college. Zij wil daarom weten waarom eenrichtingverkeer in te voeren en of het college zich realiseert dat dit een verzwaring van de verkeersdruk in het Ginneken. Ook wil ze weten of het college bereid is de situatie terug te draaien naar de oude toestand.

In de vragen stelt ze ook de naamgeving van de straat aan de orde. Dat deel heet tegenwoordig Markhoek. Volgens TROTS/OPA is dat verwarrend omdat aan de Marksingel café De Markhoek bestaat. De Heer-Seveke pleit voor Marckhoek als straatnaam.