Logo bredavandaag.nl
Vluchtelingen bij de Turkse grens met Irak
Vluchtelingen bij de Turkse grens met Irak (flickr)

Bredaas lid motorclub No Surrender vecht zij aan zij met koerden tegen ISIS

BREDA - Een aantal Nederlanders zijn naar Irak vertrokken om daar de Koerden te helpen in hun strijd tegen ISIS. Dit werd vrijdag bekend nadat er beelden op internet verschenen van een Nederlandse strijder in Koerdistan. Volgens de NOS gaat het om leden van de motorclub No Surrender. Een van hen zou een 26-jarige Bredanaar zijn.


President van No Surrender Klaas Otto bevestigt tegen Omroep Brabant dat het inderdaad gaat om zijn mensen. Otto benadrukt dat de drie niet uit naam van No Surrender tegen ISIS vechten, maar dat op persoonlijke titel doen. De President van de motorclub zegt dat de Bredanaar een goede bekende van hem is. De man in het internetfilmpje zou Ron heten en een van de beste vrienden van Otto zijn.

De motorclubbaas zegt verder tegen de regionale omroep dat het trio ex-militairen zijn. "Het zijn getrainde jongens met veel ervaring. Ook met buitenlandse missies. Ze zijn uitermate gedisciplineerd, ze drinken geen alcohol, zelfs niet op clubavonden."

Volgens de Stentor verdelen de drie mannen hun tijd tussen Irak en Nedeland. Hierbij zouden ze twee weken aan het front zitten en een week thuis. Otto zegt tegen de krant dat de mannen niet veel vertellen over hun ervaringen in Irak. “Tijdens clubavonden hebben we het over clubzaken."

 

 


 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief