Rob Penders. foto Peter Visser
Rob Penders. foto Peter Visser

Hellemons en Penders nemen leiding NAC voorlopig over

NAC

BREDA - Eric Hellemons en Rob Penders gaan Nebojsa Gudelj en Marino Pusic voorlopig vervangen als trainers van het eerste elftal van NAC. Het trainersduo is door de club maandag op non-actief gezet vanwege de slechte resultaten van NAC en het matige spel van de laatste weken.

Hellemons traint nu nog de jeugd van NAC Breda. Als speler was hij jarenlang aanvoerder van RBC. Tussen 1988 en 2005 speelde hij 358 wedstrijden in het eerste elftal. Na zijn spelersloopbaan werd hij in de technische staf opgenomen en was hij sinds 2006 assistent-trainer bij de club.

Hellemons was de beoogde trainer van RBC in het seizoen 2011/2012. De voetbalvereniging ging echter in 2011 failliet. Hierna werd hij assistent-trainer bij Gençlerbirligi SK in Turkije. Dit seizoen keerde hij terug in het Nederlandse voetbal bij NAC Breda.

Rob Penders wordt de assistent van Hellemons. Het clubicoon speelde van 1999 tot en met 2011 in de geel-zwarte clubkleuren. Penders was de afgelopen seizoenen als jeugdtrainer aan NAC verbonden. Hij traint momenteel nog de A1-selectie.